Fietskleding
Je kan op vrijwel alle weersomstandigheden kleden. Door 3 lagen fietskleding te dragen profiteer je van de vochtregulerende werking van de kleding. De huid blijft droog en je behoudt de ideale lichaamstemperatuur, waardoor je optimaal kunt presteren.
Fietskleding Sale
Hier vind je diverse fietsshirts voor dames en heren met hoge kortingen op topmerken zoals, AGU, Avento, BBB, Castelli, Craft, Rogelli, Shimano en Vaude. Voor iedere stijl en gelegenheid is er iets te vinden.
Voordelen fietskleding
Fietskleding biedt verschillende voordelen voor fietsers, zoals:
- Comfort: Fietskleding is speciaal ontworpen om comfortabel te zijn tijdens het fietsen. De stoffen zijn ademend en vochtafvoerend, waardoor je koel en droog blijft tijdens het rijden.
- Aerodynamica: Fietskleding is vaak strakker en aerodynamischer dan gewone kleding, waardoor je sneller kunt fietsen.
- Zichtbaarheid: Veel fietskleding heeft reflecterende elementen, waardoor je beter zichtbaar bent voor andere weggebruikers, vooral bij weinig licht.
- Bescherming: Fietskleding kan bescherming bieden tegen de elementen, zoals wind, regen en zon. Bijvoorbeeld door middel van winddichte en waterafstotende stoffen.
- Zakken: Veel fietskleding heeft handige zakken waarin je bijvoorbeeld je telefoon, sleutels, geld en snacks kunt meenemen.
- Professionele uitstraling: Door het dragen van fietskleding laat je zien dat je serieus bezig bent met fietsen en kan het een professionele uitstraling geven.
- Functie: Sommige fietskledingstukken, zoals beenstukken of armstukken, zijn gemakkelijk uit te trekken en op te bergen tijdens een rit als de temperatuur verandert. Dit maakt het rijden comfortabeler en gemakkelijker.
Type fietskleding
1. Fietsbroeken
Een fietsbroek is een essentieel onderdeel van je fietskleding. Zadelpijn is een veel voorkomende klacht, dit kan voor een groot deel voorkomen worden met de juiste zeem. Een fietsbroek biedt je extra comfort tijdens het fietsen.
2. Fietshandschoenen
Fietshandschoenen geven je grip op het stuur, dempen trillingen en schokken door de padding en beschermen je handen bij een val. In de winter houden de fietshandschoenen je handen warm en in de zomer ventileren ze juist.
3. Fietsjassen
Fietsjassen beschermen je tegen regen en wind én houden je comfortabel warm. Fiets je vaak in het donker? Ga dan voor een fietsjas met reflectoren, zodat je goed zichtbaar bent. Voor ieder seizoen en alle weersomstandigheden is er een passende fietsjas.
4. Fietsshirts
Een fietsshirt is een belangrijk onderdeel van jouw fietskleding. Een goed wielershirt is gevormd naar de zitpositie op de fiets, waardoor het mooi aansluit en niet wappert. Fietsshirts zijn licht, comfortabel en zeer functioneel.
5. Fietssokken
Goede fietssokken zijn van groot belang om de juiste temperatuur van je voeten te behouden. Daarnaast kunnen verschillende fietssokken je extra ondersteuning bieden en op die manier zorgen voor het juiste comfort op de fiets.
6. Overschoenen
Houd je voeten lekker warm en droog met overschoenen. Bij koudere temperaturen houden overschoenen je voeten lekker warm tijdens het wielrennen of mountainbiken. Overschoenen zorgen er ook voor dat je fietsschoenen lekker schoon blijven.
Kenmerken fietskleding
Fietskleding heeft verschillende kenmerken die het geschikt maken voor fietsen:
- Ademend vermogen: Fietskleding is gemaakt van materialen die zweet van je huid afvoeren en ervoor zorgen dat je huid droog blijft tijdens het fietsen.
- Flexibiliteit: Fietskleding is ontworpen om flexibel te zijn, zodat het de bewegingen van je lichaam kan volgen en niet in de weg zit tijdens het fietsen.
- Aerodynamica: Fietskleding is ontworpen om zo min mogelijk windweerstand te hebben, zodat je sneller kunt fietsen.
- Comfort: Fietskleding heeft doorgaans een speciale zeem in de broek om het zitvlak te beschermen en te zorgen voor extra comfort tijdens het fietsen.
- Zichtbaarheid: Veel fietskleding heeft reflecterende details om de zichtbaarheid te vergroten en ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent in het verkeer.
Veelgestelde vragen
Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over fietskleding:
- Waarom is fietskleding strakker dan normale kleding?
- Fietskleding is strakker dan normale kleding om luchtweerstand te verminderen en de prestaties te verbeteren.
- Kan ik fietskleding in de wasmachine wassen?
- De meeste fietskleding kan veilig in de wasmachine worden gewassen, maar lees wel altijd het waslabel voor specifieke instructies.
- Moet ik speciale fietsbroeken dragen?
- Het wordt aanbevolen om speciale fietsbroeken te dragen omdat ze zijn ontworpen met een zeem die wrijving tussen het zadel en je lichaam vermindert.
- Zijn duurdere fietskleding beter dan goedkopere kleding?
- Duurdere fietskleding kan betere kwaliteit en prestaties bieden, maar het is niet altijd noodzakelijk om veel geld uit te geven aan fietskleding.
- Welke materialen zijn het meest geschikt voor fietskleding?
- De meest gebruikte materialen voor fietskleding zijn polyester, lycra, spandex en elastine omdat deze materialen ademend en vocht afvoerend zijn.
- Is het dragen van fietskleding veiliger dan gewone kleding?
- Fietskleding is niet per se veiliger dan gewone kleding, maar het kan wel bijdragen aan meer zichtbaarheid en comfort tijdens het fietsen.
Sportblog
Doorfietsen in de winter
Fietsen in de winter kan behoorlijk koud zijn. Zorg er dan ook voor dat je de juiste fietskleding hebt, wanneer je de deur uit gaat. tijdens de koudere maanden kun je ook genieten van je fietstocht. Lees meer over doorfietsen in de winter.
Fietsen in het donker
Als fietser ben je een kwetsbare weggebruiker. Daarom is het extra belangrijk dat je zorgt dat je goed zichtbaar bent voor andere verkeersdeelnemers om ongelukken te voorkomen. Lees meer over fietsen in het donker.
Beginnen met wielrennen
Misschien staat er nog een racefiets in de schuur en denk je erover om te gaan fietsen. Super idee! Hoe pak je dat aan en zorg je ervoor dat je blijft genieten van jouw nieuwe hobby? Sportfit helpt je op weg. Lees meer over beginnen met wielrennen.
Top 7 fietsblessures
Wielrennen is niet zo’n blessuregevoelige sport als bijvoorbeeld voetbal en hardlopen. Toch zijn er genoeg fietsers die zich vanwege verschillende blessures melden bij een arts of fysiotherapeut. Lees meer over top 7 fietsblessures.